Det är roligt att vara elektriker

Hejsan, här i Bro har jag jobbar som elektriker i en herrans massa år och det är roligt det! Det finns aldrig en dag som är densamma, man träffar mycket folk och får se en massa olika platser. Just nu så jobbar jag på ett stort projekt i centrala Sollentuna och det är riktigt kul!

Det är inte alltid lätt att vara elektriker, det kan vara ganska tidskrävande och utmanande ibland. Men det är också en mycket givande yrke där man får hjälpa människor och göra saker bättre.

Jag är en mycket social person och har alltid tyckt om att jobba med människor så detta yrke passar mig perfekt! Det är också ett yrke som ständigt utvecklas och man lär sig hela tiden nya saker, vilket jag gillar. Så, om du funderar på att bli elektriker så kan jag bara säga att det är ett fantastiskt yrke! Man får se en massa olika platser, träffa mycket folk och man lär sig hela tiden nya saker. Jag kan inte tänka mig ett bättre yrke! Men nu kanske du undrar hur du ska göra om du vill bli det och hur lång tid det tar?

Jo, det är ganska enkelt faktiskt. Du behöver bara gå en 3-årig YH-utbildning och sedan är du redo att börja jobba. Det tar dock ett par år innan man blir riktigt bra på detta yrke och man lär sig hela tiden nya saker. Men det är absolut värt mödan! Det är ju även en brist på kunnig arbetskraft och även om jag för egen del aldrig ska flytta från Bro så vet jag att om jag skulle göra det så kan jag få jobb överallt i landet. Detta är ett yrke som alltid behövs och det kommer alltid att finnas arbete. Så, tveka inte, satsa på det!!!